Via deze website kunt u informatie vinden over de CountAir® en kunt u deze eenvoudig bestellen.

Wat is de CountAir®?

De CountAir® is het eerste innovatieve hulpmiddel om het aantal doseringen in een inhalator te tellen. U als COPD of astmapatiënt moet kunnen weten hoeveel doseringen er nog in uw dosisaerosol zitten.  De CountAir® telt af, hierdoor weet u te allen tijde hoeveel medicatie u nog over heeft voordat u op pad gaat. Dit geeft u extra vertrouwen en kunt u veilig en vertrouwd erop uit.

Waarom de CountAir®?

U als COPD of astmapatiënt gebruikt vaak verschillende medicijnen. Hierdoor heeft u vaak te maken met meerdere inhalatoren.  Eén voor thuis en dan ook nog eentje voor onderweg: u moet er bijna een administratie voor bijhouden hoeveel pufjes er nog over zijn per inhalator. Met de CountAir® is dat nu verleden tijd.

Eigenschappen

  • Inzicht in hoeveel inhalaties er nog over zijn
  • Zorgvuldig en eenvoudig in gebruik
  • Betrouwbaar; getest en gekeurd in samenwerking met apothekers en patiënten
  • Past op vrijwel alle dosisaerosolen
  • Goed leesbaar digitaal display
  • Zeker en vertrouwd op pad

Bevindingen van het testpanel

De CountAir® is voor én door patiënten ontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling van de CountAir® is deze uitgebreid door patiënten en apothekers getest. Hierdoor is de CountAir® bewezen effectief en handig in gebruik.

Johan Kok, patiënt:

“Hier hebben we eigenlijk heel lang op zitten wachten. Dat er eindelijk een teller is waarmee je kan zien hoeveel pufs je verbruikt hebt”. 

Hoe werkt de CountAir®?

De CountAir® is bestemd voor de dosisaerosolen zonder geïntegreerde teller. Bekijk hier voor welke dosisaerosolen de CountAir® geschikt is.
De CountAir® telt het aantal inhalaties en telt af. Zo kan u zien hoeveel inhalaties er nog in de dosisaerosol over zijn. Gebruik altijd één CountAir® per dosisaerosol. De CountAir® is beschikbaar in de kleuren blauw en wit. De batterij gaat bij een gemiddeld gebruik minimaal 2 jaar mee en is niet vervangbaar.

De gebruikersinstructie kunt u hier vinden of bekijk de animatievideo.

Combinatieverpakking OptiChamber met CountAir® dosisteller

De OptiChamber voorzetkamer is als enige voorzetkamer nu ook verkrijgbaar in een combinatieverpakking met een CountAir® dosisteller.
De combinatie die telt!

Het is aan te raden om de dosisaerosol uitsluitend mét voorzetkamer te gebruiken. Het medicijn komt dan beter op de plaats van bestemming (de longen) en daardoor kan het medicijn beter zijn werk doen. Een mooie combinatie om aan uw klanten aan te raden!

Tips, advies en veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over de CountAir®. Waar kan ik terecht?