Via deze website kunt u informatie vinden over de CountAir® en kunt u deze eenvoudig bestellen.

Wat is de CountAir®?

De CountAir® is het eerste innovatieve hulpmiddel om het aantal doseringen in een inhalator te tellen. U als COPD of astmapatiënt moet kunnen weten hoeveel doseringen er nog in uw dosisaerosol zit.  De CountAir® telt af, hierdoor weet u ten alle tijde hoeveel medicatie u nog over heeft voordat u op pad gaat. Dit geeft u extra vertrouwen en kunt u veilig en vertrouwd erop uit.

Waarom de CountAir®?

U als COPD of astmapatiënt gebruikt vaak verschillende medicijnen. Hierdoor heeft u vaak te maken met meerdere inhalatoren.  Eén voor thuis en dan ook nog eentje voor onderweg: u moet er bijna een administratie voor bijhouden hoeveel pufjes er nog over zijn per inhalator. Met de CountAir® is dat nu verleden tijd.

Eigenschappen

  • Inzicht in hoeveel inhalaties er nog over zijn
  • Zorgvuldig en eenvoudig in gebruik
  • Betrouwbaar; getest en gekeurd in samenwerking met apothekers en patiënten
  • Past op vrijwel alle dosisaerosolen
  • Goed leesbaar digitaal display
  • Zeker en vertrouwd op pad

Bevindingen van het testpanel

De CountAir® is voor én door patiënten ontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling van de CountAir® is deze uitgebreid door patiënten en apothekers getest. Hierdoor is de CountAir® bewezen effectief en handig in gebruik.

Johan Kok, patiënt:

“Hier hebben we eigenlijk heel lang op zitten wachten. Dat er eindelijk een teller is waarmee je kan zien hoeveel pufs je verbruikt hebt”. 

Hoe werkt de CountAir®?

De CountAir® is bestemd voor de dosisaerosolen zonder geïntegreerde teller. Bekijk hier voor welke dosisaerosolen de CountAir® geschikt is. De CountAir® telt het aantal inhalaties en telt af. Zo kan u zien hoeveel inhalaties er nog in de dosisaerosol over zijn. Gebruik altijd één CountAir® per dosisaerosol. De CountAir® is beschikbaar in de kleuren blauw en wit. De batterij gaat bij een gemiddeld gebruik minimaal 2 jaar mee en is niet vervangbaar. De gebruikersinstructie kunt u hier vinden of bekijk de animatievideo.

Tips, advies en veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over de CountAir®. Waar kan ik terecht?