Via deze website kunt u informatie vinden over de CountAir® en kunt u deze eenvoudig bestellen.

Wat is de CountAir®?

De CountAir® is het eerste innovatieve hulpmiddel om het aantal doseringen in een inhalator te tellen. Als COPD of astmapatiënt moet je weten hoeveel doseringen er nog in jouw dosisaerosol zitten.  De CountAir® telt af, hierdoor weet je altijd hoeveel medicatie je nog over hebt voordat u op pad gaat. Dit geeft je een gerust gevoel en kun je veilig en vertrouwd erop uit.

Waarom de CountAir®?

U als COPD of astmapatiënt gebruikt vaak verschillende medicijnen. Hierdoor heeft u vaak te maken met meerdere inhalatoren.  Eén voor thuis en dan ook nog eentje voor onderweg: u moet er bijna een administratie voor bijhouden hoeveel pufjes er nog over zijn per inhalator. Met de CountAir® is dat nu verleden tijd.

Voordelen van de CountAir®

  • Inzicht in hoeveel inhalaties er nog over zijn
  • Zorgvuldig en eenvoudig in gebruik
  • Betrouwbaar; getest en gekeurd door apothekers en patiënten
  • Past op vrijwel alle dosisaerosolen
  • Goed leesbaar digitaal display
  • Zeker en vertrouwd op pad

Bevindingen van het testpanel

De CountAir® is voor én door patiënten ontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling van de CountAir® is deze uitgebreid door patiënten en apothekers getest. Hierdoor is de CountAir® bewezen effectief en handig in gebruik.

Johan Kok, patiënt:

“Hier hebben we eigenlijk heel lang op zitten wachten. Dat er eindelijk een teller is waarmee je kan zien hoeveel pufs je verbruikt hebt”. 

Hoe werkt de CountAir®?

De CountAir® is bestemd voor de dosisaerosolen zonder geïntegreerde teller. Bekijk hier voor welke dosisaerosolen de CountAir® geschikt is.
De CountAir® telt het aantal inhalaties en telt af. Zo kan u zien hoeveel inhalaties er nog in de dosisaerosol over zijn. Gebruik altijd één CountAir® per dosisaerosol. De CountAir® is beschikbaar in de kleuren blauw en wit. De batterij gaat bij een gemiddeld gebruik minimaal 2 jaar mee en is niet vervangbaar.

De gebruikersinstructie kunt u hier vinden of bekijk de animatievideo.

OptiChamber Diamond, LiteTouch masker en combinatieverpakkingen met CountAir® 

De unieke combinatie die telt!
De OptiChamber voorzetkamer is als enige voorzetkamer verkrijgbaar in een combinatieverpakking met een CountAir® dosisteller. Voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met het gebruik van een voorzetkamer met mondstuk is er ook een combinatieverpakking met een masker beschikbaar.

Zowel de combinatieverpakkingen, als de losse artikelen uit de combinatieverpakking zijn nu zonder recept te bestellen via onze webshop. Let wel: deze worden dan niet vergoed door de zorgverzekering.
Voorzetkamers en combinatieverpakkingen die worden voorgeschreven via de arts worden vergoed door de zorgverzekering (meestal 1 per jaar) en zijn af te halen in de apotheek.

LAN adviseert om de dosisaerosol mét voorzetkamer (en dosisteller) te gebruiken. Het medicijn komt dan beter in de longen waardoor kan het medicijn beter zijn werk kan doen.

De OptiChamber voorzetkamer is als enige voorzetkamer nu ook verkrijgbaar in een combinatieverpakking met een CountAir® dosisteller.

Tips, advies en veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over de CountAir®. Waar kan ik terecht?